Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: ifffa
Категория: Лични дневници
Прочетен: 35537
Постинги: 18
Коментари: 45
Гласове: 100
Архив
Постинг
22.08.2007 22:43 - Раят изживява последните си дни на рай...
Автор: ifffa Категория: Лични дневници   
Прочетен: 8724 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 26.03.2010 00:42


 Иракли... imageТова е мястото, което посетих тези дни за кажи речи за седмица. За този рай съжалявам, че не съм го посещавала и преди... Чистия и горещ пясък, бисерната и топла вода, изключителната гледка съчетание между флора и фауна... всичко това е Иракли и даже много повече. Бях изумена от красотата на това райско кътче земя на българското крайбрежие и изобщо на цялата земя. Всичко беше живо и всичко беше живот.
 Тръгнахме с палатки и не много оборудване. Добре че вече всичко беше уредено от приятелите ни, тръгнали за там по - рано от нас... Имахме си всичко, освен студена вода и алкохол (съпътсващ всеки адвенчър на компанията ни). Столове, маси, хамаци, походни легла, палатки, газови лампи, газови котлони и мнооогоо други подробности -  нужни за подбно оцеляване сред дивото.
Всичко беше диво. Палатки имаше навсякъде по плажа и нагоре ( самата местност е плаж и малко баирче + гора, не много лесно за изкачване, на което има много места за къмпингуване). Прятелите ни бяха избрали баирчето, защото там имаше сянка и достатъчно място за поне 6 големи палатки. Проблемите, които ни съпътстваха бяха, както упоменах вече топлата вода за пиене  и алкохол, също така и тоалетната и банята. Тоалетна и бяна имаше на 2 км по плажа от нашия лагер + че водата в банята беше адски ледена. И тоалетна стана всеки храст в гората... :) Другия проблем , който стана направо непоносим бяха дивите прасета, които върлуваха всяка сутрин из лагера и преобръщаха всичко що видехаimage. А най- лошото беше, че правеха събрания и ограден, заради тях, боклук в сметище. На нищо не прощаваа, дори и на флакона против комари ( беше буквално сдъфкан). 
 И така 6 дена се ставаше около 10, тъй като ставаше парник в палатките. После се хапваше нещо и към плажа, до към 5- 6, след което 2 км. до банята. Добре че до банята има и заведение с прилични цени и студена бира. След банята обратно и пак почивка за час време. Следващата стъпка е подкотовка за вечерта - салати, огньове, пържоли, бири, музика и т.н. и така до кой , колкото може. 
 Почиваката беше пълна.. Ходихме до нос Емине и до селото до него Емона. image
 Посрещане на изгреви...image
 ... всичко беше настроено за пълна почивка... нямаше никой да те бута на плажа, да иска да ти пробутва нещо за ядене или други подобни, нямаше джетове и парашути, нямаше глупавата цивилизация и шумът и... всичко беше природа и хора , които са отишли там не да се съобразяват с някой, а да усетят жовотът на това дивно място и да релаксират пълноценно. Съществуваше културата на онзи горе -долу възпитан къмпингуващ човечец.
 Малко са думите, с които мога да опиша този рай. Мога само да ви посъветвам отивайте докато е още живо, защото след септември се почва застрояване, което ще го погуби завинаги... Дори и сега като пиша ми става тъжно за тази зема и цялата любов, която тя предизвика тя у мен.. посетете го , докато има време... Или поне дайте да се борим със сетни сили за него...



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - aa MN e Hybavo :0 :) :)
02.04.2008 11:10
aa MN e Hybavo :0 :) :)
цитирай
2. imobilare - Irakli rulez
20.06.2008 14:55
Тази година съм там.
цитирай
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол